Číslo 19

Sviatosť manželstva chcú prijať:

Ing. Miroslav Sakala

&

Mgr. Jana Gavaľová

Kto by vedel o nejakej prekážke, pre ktorú by menovaní nemohli prijať sviatosť manželstva, nech to hlási na farskom úrade.

Bodka za prázdninami. Pozývame Vás spoločne poďakovať za prázdniny priateľským posedením pri fare v nedeľu 1. 9. začiatok o 15.00 hod.

Začiatok školského roku: Veni sancte + Požehnanie aktoviek.: v piatok 6. 9. na začiatku sv. omší.

Prihlášky na 1. sv. prijímanie pre žiakov tretieho ročníka ZŠ si môžete vyzdvihnúť v sakristiách kostolov. Vyplnenú prihlášku rodičia odovzdajú po sv. omšiach kňazovi najneskôr do 15. 9.

Úmysly apoštolátu modlitby na september: Úmysel Svätého Otca: Modlime sa, aby každý z nás citlivo vnímal plač Zeme aj plač obetí prírodných katastrof a klimatickej zmeny a aby sme sa osobne podujali starať sa o svet, v ktorom žijeme. Úmysel našich biskupov: Aby ekonomické a politické rozhodnutia slúžili na ochranu tradičnej rodiny ako pokladu ľudského spoločenstva.

V sobotu 7. septembra 2024 budú v košickej katedrále celodiecézne rekolekcie, ktorými si spomenieme na sv. Košických mučeníkov Marka, Melichara a Štefana. Začneme spoločne o 9.30 pobožnosťou Fatimskej soboty.

Odpustová slávnosť v Bazilike minor Narodenia Panny Márie vo Vranove nad Topľou bude 7. – 8. septembra. Program slávnosti nájdete na plagátoch v kostoloch.

Výročie sobáša. V nedeľu 13.10.2024 o 15.00 v katedrále si manželské páry pripomenú svoje jubileum – 50., 55., 60. a viac. Ak máte jubileum a plánujete sa zúčastniť sv. omše prihláste sa najneskôr do 1. 9. na farskom úrade.